umu.sePublications
Change search
Link to record
Permanent link

Direct link
BETA
Erhardsson, Margareta
Publications (3 of 3) Show all publications
Erhardsson, M. (2007). Bolognaverkstad – att mötas över gränser: en betraktelse över universitetslärares oväntade studieresultat. In: Mohammad Faazelhashemi, Thomas Fritz (Ed.), Utsikter, insikter, avsikter: universitetspedagogisk konferens i Umeå 27 – 28 februari 2007. Paper presented at Den åttonde universitetspedagogiska konferensen 27-28 februari 2007 (pp. 61-78). Umeå: Universitetspedagogiskt Centrum, Umeå universitet
Open this publication in new window or tab >>Bolognaverkstad – att mötas över gränser: en betraktelse över universitetslärares oväntade studieresultat
2007 (Swedish)In: Utsikter, insikter, avsikter: universitetspedagogisk konferens i Umeå 27 – 28 februari 2007 / [ed] Mohammad Faazelhashemi, Thomas Fritz, Umeå: Universitetspedagogiskt Centrum, Umeå universitet , 2007, p. 61-78Conference paper, Published paper (Other academic)
Place, publisher, year, edition, pages
Umeå: Universitetspedagogiskt Centrum, Umeå universitet, 2007
Series
Skriftserie från Universitetspedagogiskt centrum, ISSN 1650-4364 ; 2008:1
National Category
Educational Sciences
Identifiers
urn:nbn:se:umu:diva-34454 (URN)978-91-7264-536-9 (ISBN)
Conference
Den åttonde universitetspedagogiska konferensen 27-28 februari 2007
Available from: 2010-06-02 Created: 2010-06-02 Last updated: 2018-06-08Bibliographically approved
Erhardsson, M. & Winka, K. (Eds.). (2006). Tänk efter, tänk nytt, tänk om: den sjunde universitetspedagogiska konferensen 2-3 mars 2005. Paper presented at Den sjunde universitetspedagogiska konferensen, Umeå, 2–3 mars 2005. Umeå: Umeå universitet
Open this publication in new window or tab >>Tänk efter, tänk nytt, tänk om: den sjunde universitetspedagogiska konferensen 2-3 mars 2005
2006 (Swedish)Conference proceedings (editor) (Other academic)
Abstract [sv]

Förord

Den 7:e universitetspedagogiska konferensen lockade drygt 150 deltagare och vi slog rekord i antalet presenterade bidrag. Den här rapporten innehåller närmare 40 bidrag som du nu kan läsa och låta dig inspireras av. Konferensens tema var Tänk efter, Tänk nytt, Tänk om och vi låter detta förord innehålla tankar från er som var på konferensen och som så generöst bidrog med era synpunkter på den.

Att locka deltagare och marknadsföra en konferens som denna kan vara svårt, det är svårt att få all information att sippra ut på gräsrotsnivå, som en deltagare uttryckte det. Trots detta ansåg de flesta att det hade fungerat väl med anslagen och särskilt uppskattat var att personliga inbjudningar gick ut till ca 500 e-postadresser. Vi tror att ett bra sätt att sprida information om konferensen är att vi alla hjälps åt att tala om den. Den som tycker konferensen är värdefull att delta i, är den bästa informationsspridaren.Det fanns några kritiska röster som menade att det var bristfällig information innan konferensen och att det endast låg ett preliminärt program på hemsidan. Tyvärr är det nog så att programmet får betraktas som preliminärt ända fram till att konferensen kör igång. Mycket händer i programmet och det sker ändringar ända fram till timmen innan start så vi får nog leva med den osäkerheten. I övrigt kommenteras konferensen som välorganiserad och med ett bra arrangemang där det är värdefullt att den är upplagd på två halvdagar, en eftermiddag och en förmiddag. Vi tror att det skulle vara möjligt att göra konferensen än mer tillgänglig om den utformades mer ”mingelbar”, dvs. att man som deltagare kunde komma och gå allt efter intresse och tid.

Till alla er som bidrog med era uppsatser vill vi framföra att era åhörare upplevde att det var givande seminarier och sessionerna hade ett mycket bra innehåll med ett stort utbud att välja mellan. Några personer kommenterade dessutom att det fanns så många intressanta seminarier att det var svårt att välja! Det upplevdes dock positivt att själv få välja vilka seminarier man ville delta vid. Ibland skulle man önska att tiden kunde töjas, särskilt då diskussionens vågor går höga och tiden tyvärr tar slut för ett seminarium. Inför kommande år kan vi tänka på detta och kanske kan en lösning vara att förlänga pausen mellan sessionerna.

Konferensen gick av stapeln i Beteendevetarhusets entréplan vilket upplevdes som mycket bra lokaler för detta ändamål. Den trivsamma ljusgården var perfekt att samlas i för mingel och prat i pauserna. Genom att salarna ligger samlade blir det dessutom lätt att hitta till sessionerna. För att främja rörligheten inom campus planerar vi att i framtiden ha olika hus som ”värdhus” för konferensen. Vi vill passa på att tacka Husservice och Café -personalen för jättefin service. Fika och buffémiddagen får grandiosa lovord av deltagarna och många uppskattar middagen som ett fint tillfälle att träffas under gemytliga former. En del av gemytligheten stod Kenneth Österlund, Rolf Lindh och John Ågren för genom att underhålla och spela skön jazz vid konferensmiddagen.

Avslutningsvis vill vi tacka er alla som deltog genom att låta några röster från utvärderingarna få avrunda detta förord.

”Bra stämning” och ”mysigt”

”Sven B talade i slutet om prestigelöshet – helt fantastiskt”

”Har fått ansikte på personer som kan vara viktiga framtida kontakter”

”Fantastiskt givande att få träffa andra människor från alla möjliga institutionersom alla brinner för undervisning! BRA undervisning!”

Därmed kan vi bara konstatera att konferensen uppfyller syftet att vara ett tillfälle med inspirerande möten och erfarenhetsutbyte mellan universitetets lärare och studenter. Tack alla ni som bidrog och välkommen tillbaka 2007!

Place, publisher, year, edition, pages
Umeå: Umeå universitet, 2006. p. 394
Series
Skriftserie från universitetspedagogiskt centrum, ISSN 1651-5692 ; 2006:1
Keywords
universitetspedagogik, högskolepedagogik, konferensrapport
National Category
Pedagogy
Research subject
Education
Identifiers
urn:nbn:se:umu:diva-32351 (URN)91-7264-068-5 (ISBN)
Conference
Den sjunde universitetspedagogiska konferensen, Umeå, 2–3 mars 2005
Available from: 2010-03-12 Created: 2010-03-10 Last updated: 2018-06-08Bibliographically approved
Erhardsson, M. & Fjellström, M. (2005). Lärande i praktik: en balans mellan vetenskap och beprövad erfarenhet. In: Ingrid Järnefelt (Ed.), Utvecklingskonferensen för högre utbildning Proceedings 2005: den professionella läraren i mötet mellan tradition, produktion och vision. Paper presented at Utvecklingskonferensen (pp. 44-45). Lund: Center for Educational Development
Open this publication in new window or tab >>Lärande i praktik: en balans mellan vetenskap och beprövad erfarenhet
2005 (Swedish)In: Utvecklingskonferensen för högre utbildning Proceedings 2005: den professionella läraren i mötet mellan tradition, produktion och vision / [ed] Ingrid Järnefelt, Lund: Center for Educational Development , 2005, p. 44-45Conference paper, Published paper (Refereed)
Place, publisher, year, edition, pages
Lund: Center for Educational Development, 2005
Keywords
Praktik i högskoleutbildning, yrkesberedskap, Utbildningsplanering
National Category
Pedagogy
Research subject
Education
Identifiers
urn:nbn:se:umu:diva-34408 (URN)978-91-631-8772-8 (ISBN)
Conference
Utvecklingskonferensen
Available from: 2010-06-01 Created: 2010-06-01 Last updated: 2018-06-08Bibliographically approved
Organisations

Search in DiVA

Show all publications