umu.sePublications
Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Sä här kan lärandet tillgodoses i en D-kurs med slimmad tilldelning!
Umeå University, Faculty of Science and Technology, Applied Physics and Electronics.
Umeå University, Faculty of Science and Technology, Applied Physics and Electronics.
2003 (Swedish)In: En öppen högskola - vilka kunskaper och vilket lärande: Universitetspedagogisk konferens i Umeå 19-20 februari 2003, umeå: Umeå Universitet, Universitetspedagogiskt centrum , 2003, 48-59 p.Conference paper (Other academic)
Abstract [sv]

Vid tidigare studentvärderingar av D-kursen och en granskning av dess tidigare innehåll, framkom det att den var i behov av vidareutveckling. En rad åtgärder genomfördes dels för att bättre anpassa kursen till studenternas förbättrade förkunskaper i värmeöverföring, dels för att komplettera de forskarförberedande momenten. Nya undervisningsmetoder infördes för att kunna ge kursen inom ramen för den minskade tidstilldelningen. En seminarieserie infördes i kursen. Studenterna fick kursmaterial som de sedan fick presentera för varandra i form av kortare föreläsningar. Varje seminarium avslutades med en diskussion där studenter och lärare fick utrymme att delge varandra sina erfarenheter och frågeställningar. Projektdelen i kursen utvidgades till att omfatta ungefär halva kursen. De valda projektämnena hade anknytning till pågående forskning och de seminariebehandlade avsnitten utgjorde ett av verktygen för studenterna i projektarbetet. Respektive moment i kursen viktades ihop vid bestämning av slutbetyget. I det här arbetet behandlas kursutvecklingsarbete, resursplanering, examination, kursvärdering samt seminarie- och projektarbete.

Place, publisher, year, edition, pages
umeå: Umeå Universitet, Universitetspedagogiskt centrum , 2003. 48-59 p.
Identifiers
URN: urn:nbn:se:umu:diva-20108OAI: oai:DiVA.org:umu-20108DiVA: diva2:208155
Available from: 2009-03-16 Created: 2009-03-16

Open Access in DiVA

No full text

Other links

http://www.upc.umu.se/publikationer/Rapport_Konferens03.pdf
By organisation
Applied Physics and Electronics

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 25 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link