umu.sePublications
Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Vägar till naturvetenskapens värld: ämneskunskaper i didaktisk belysning
Umeå University, Faculty of Social Sciences, Department of Education. Luleå tekniska universitet, Institutionen för konst, kommunikation och lärande, Pedagogik, språk och ämnesdidaktik..
Show others and affiliations
2015 (Swedish)Book (Other academic)
Abstract [sv]

Bokens författare börjar med att behandla de små atomerna, därefter cellen och villkoren för några olika livsformers liv och växande, och avslutar i ekosystemen och våra mänskliga samhällen. Deras utgångspunkt är övertygelsen om att det naturvetenskapliga ämnesinnehållet ska behandlas tillsammans med de ämnesdidaktiska frågorna. Den didaktiska belysningen är inspirerad av variationsteorin, en teori om lärande som utgår från att variationen är en viktig förutsättning för att vi ska kunna urskilja saker i vår omvärld. Fokus ligger här på ”lärandets objekt”, det vill säga det som eleverna förväntas lära sig, hur detta lärande görs möjligt och vad eleverna sedan faktiskt lär sig. Boken är främst tänkt som kurslitteratur inom lärarutbildningen och grundläggande fortbildningar för förskollärare och lärare. Den kan också användas i olika barnledarutbildningar inom natur- och fritidssektorn. Intresserade lärare som vill bredda sina kunskaper i ämnet kan också ha stor glädje av boken. Denna nya upplaga har kompletterats med två nya kapitel: ett grundläggande från fysikens område och ett om rymden.

Place, publisher, year, edition, pages
Stockholm: Liber, 2015, 2. , 261 p.
National Category
Pedagogy Didactics
Identifiers
URN: urn:nbn:se:umu:diva-105142ISBN: 9789147114788OAI: oai:DiVA.org:umu-105142DiVA: diva2:823542
Available from: 2015-06-18 Created: 2015-06-18 Last updated: 2015-11-26Bibliographically approved

Open Access in DiVA

No full text

Search in DiVA

By author/editor
Karlefors, Inger
By organisation
Department of Education
PedagogyDidactics

Search outside of DiVA

GoogleGoogle ScholarTotal: 1 downloads
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 49 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link