Umeå University's logo

umu.sePublications
Change search
Link to record
Permanent link

Direct link
Sjögren, Carina
Publications (1 of 1) Show all publications
(2020). Ingen är oersättlig, men…. In: Mattias Derlén, Lena Landström, Nina Nilsson Rådeström (Ed.), Vänbok till Ulf Israelsson: (pp. 21-24). Umeå: Juridiska institutionen, Umeå universitet
Open this publication in new window or tab >>Ingen är oersättlig, men…
2020 (Swedish)In: Vänbok till Ulf Israelsson / [ed] Mattias Derlén, Lena Landström, Nina Nilsson Rådeström, Umeå: Juridiska institutionen, Umeå universitet , 2020, p. 21-24Chapter in book (Other academic)
Abstract [sv]

”Men vad i…!!” Dessa ord får inleda några rader om en del av universitetets verksamhet som inte sticker ut och på ett vis handlar mer om att verka i det tysta. Universitet förknippas med forskning och utbildning, möjligtvis också samverkan. Lärosalar, korridorer och kontorsrum fyllda av studenter, lärare och forskare. Men bakom allt detta finns också en administration, eller ”stödet” som det kallas i universitetsbyråkratins budgetsammanhang. Vissa delar av administrationen är universitetsövergripande och återfinns på central nivå, medan andra finns på universitetets olika fakulteter och institutioner. På institutionsnivå kan det handla om exempelvis studievägledning och studieadministration eller om ekonomisk administration. Det finns en inneboende spänning mellan kärnuppgifterna och administrationen på så sätt att det administrativa ska stödja övriga delar av verksamheten och flyta på, utan att ”störa” alltför mycket i det dagliga arbetet. Något som illustreras av de inledande orden.

I detta bidrag till vänboken tänker vi tillbaka på och reflekterar över vår erfarenhet av att arbeta tillsammans med Ulf, som ägnat många år och en stor del av sin tid till just administrativa frågor. Vi delar med oss av några minnen, där vår erfarenhet omfattar över 25 års arbete inom områden som bemanningsplanering, ekonomiadministration, studieadministration och studievägledning. Det här är vår berättelse.

Place, publisher, year, edition, pages
Umeå: Juridiska institutionen, Umeå universitet, 2020
Series
Skrifter från Juridiska institutionen vid Umeå universitet, ISSN 1404-9198 ; 44
Identifiers
urn:nbn:se:umu:diva-176375 (URN)978-91-7855-317-4 (ISBN)
Available from: 2020-11-03 Created: 2020-11-03 Last updated: 2020-11-04Bibliographically approved
Organisations

Search in DiVA

Show all publications